Посвята в юні козачата

В день Покрови Пресвятої Богородиці учні школи з глибокою шаною та повагою возвеличили Матінку Божу – Покровительку козацтва, провівши посвяту п’ятикласників в юні козачата.

Почесний гість Олег Степанович Біронт, хорунжий Українського Козацтва Прикарпатської Січі, ознайомив присутніх із законами життя та побуту козаків. Особлива увага у виступі зверталась на здоровий спосіб життя козаків, загартування та зміцнення їх духу й тіла, вишкіл козака: від початківця до джури, до справжнього воїна захисника рідної землі.

П’ятикласники пройшли випробування, які підготували їм старшокласники, котрі в образі козаків прибули на свято та провели вікторину про історію козацтва. Вони організували змагання між ватагами хлопчаків у перетягуванні линви, стрибках в одному чоботі, конкурсі «верхової їзди» на кульках. Дівчата –п’ятикласниці проявили обізнаність про старовинний одяг, предмети побуту українців та козацькі страви.

З розважальних моментів свята учні перейшли до актуальних проблем сьогодення: про героїзм нащадків козаків на Майдані та в зоні АТО.

З хвилюванням та піднесенням школярі читали поезії про ці події на фоні слайдової презентації епізодів, знятих в місцях бойових дій.

Найурочистіша мить - клятва на вірність Богу, народу та Вітчизні, вручення посвідчень юним козачатам хорунжим Українського Козацтва Прикарпатської Січі О.С.Біронтом.

Від імені присутніх звучало вітальне слово вихователя Крицької С.В. із вірою та впевненістю в тім, що від нині і назавжди в юних серцях козачат поселяться козацький розум, відвага, сила і честь, що допоможе вирости їм гідними синами й доньками Батьківщини.

Наостанок всі присутні звернулися з молитвою до Покрови Пресвятої Богородиці про заступництво для України та всього українського народу, який показав у цей грізний і тривожний час, що Україна – для всіх єдина!

Вихователь 5 класу, Крицька Світлана Василівна.

Посвята в козачата Сокальська загальноосвітня санаторна школа-інтернат Посвята в козачата Сокальська загальноосвітня санаторна школа-інтернат

Кiлькiсть переглядiв: 238

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.
КЗ ЛОР «Сокальська загальноосвітня санаторна школа III ступенів, ім. Т.Г.Шевченка»

м.Сокаль, Львівська обл., вул.Тартаківська,10

E-mail: sokal_sanatorn@ukr.net

Дата останньої зміни 25 Квітня 2024

Фотогалерея