Ні! Я жива! Я вічно буду жити!

Днями в Сокальській санаторній школі-інтернаті ім. Т.Шевченка вчитель української мови та літератури Хриплюк Наталія Анатоліївна з учнями 8 класу провела відкритий урок, присвячений 147 річниці з дня народження Лесі Українки на тему: «Мужність і сила духу видатної доньки українського народу».

Школярі мали змогу переглянути відеопрезентацію «Життєвими шляхами Лесі Українки», поглибили свої знання про мужню поетесу. А також поділилися враженнями від екскурсії в с. Колодяжне Нововолинського р-ну Волинської області, де вони побували разом з класним керівником Хриплюк Н.А. та вихователем Пащук Л.А.

Восьмикласники проаналізували подію та ідейно-художній зміст вірша «Ви щасливі, пречистії зорі», сформулювавши основну думку та подавши власні переконливі аргументи та твердження, що оптимізм, воля і сила духу допоможуть кожній людині подолати власну хворобу та будь-які життєві труднощі. Пояснювали: що для них означає щастя?

Учитель вищої категорії застосувала різні методи: «Незакінчене речення», «Повільне прочитання», «Доміно», «Робота в групах», «Розфарбуй образ словами», «Подаруй поезії назву», а також складали «Сенкан» до образів поезії: І-гр. - зорі, ІІ-гр. – щастя.

Домашні завдання отримали теж диференційовані.

Урок пройшов активно, на піднесених тонах, учні зробили висновок, що Леся Українка стала для них прикладом мужності, нескореності. І які б випробування не давало життя, хором виголосили заповітні слова Доньки Прометея:

Так, я буду крізь сльози сміятись,
Серед лиха співати пісні,
Без надії таки сподіватись,
Жити буду, геть думи сумні!

Залишили у музеї «Берегиня» для всіх учнів школи виставки про Лесю Українку та обіцяли й надалі проводити такі виховні й навчальні заходи, які зацікавлять до вивчення предмету української літератури.

Класний керівник та вчитель української мови та літератури Хриплюк Н.А.

Сокальська санаторна школа-інтернат Ні! Я жива! Я вічно буду жити! Сокальська санаторна школа-інтернат Ні! Я жива! Я вічно буду жити! Сокальська санаторна школа-інтернат Ні! Я жива! Я вічно буду жити!

Кiлькiсть переглядiв: 266

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.
КЗ ЛОР «Сокальська загальноосвітня санаторна школа III ступенів, ім. Т.Г.Шевченка»

м.Сокаль, Львівська обл., вул.Тартаківська,10

E-mail: sokal_sanatorn@ukr.net

Дата останньої зміни 25 Квітня 2024

Фотогалерея