Зустріч з дитячою поетесою Сокальщини Надією Іванівною Матвіїв – Тарановою

Нещодавно в Сокальській санаторній школі – інтернаті відбулася зустріч першокласників із сучасною дитячою поетесою Сокальщини Надією Іванівною Матвіїв – Тарановою.

Цю зустріч - свято під назвою « Мати – Україно, ти ж одна у нас!» у шкільному музеї « Берегиня» організувала і провела вихователь 1 класу Мартинюк О.Б, яка прагнула розповісти і показати батькам і гостям свята , чого досягли за три місяці навчання її вихованці, як діти люблять свою Батьківщину щиро, по - дитячому переживають за долю України і ростуть гідними патріотами.

Розпочали свято , як годиться, привітанням гостей хлібом – сіллю. Хвилиною мовчання пом’янули Героїв Небесної сотні та загиблих воїнів АТО. Діти запалили свічки пам’яті , щиро промовили « Молитву за Україну». Учні декламували вірші сокальських поетів Н. І. Матвіїв – Таранової, яка була запрошена на свято, Л. Бенедишин, О. Пенюк, Я. Кортка про Україну, про рідне місто Сокаль , про державні і народні обереги держави. Ведучі – п`ятикласники перевіряли загадками знання першокласників про символи України.

Діти мали унікальну можливість доторкнутися своїми маленькими ручками і серцем до справжньої дитячої поетеси Н. І.Матвіїв – Таранової.

Н. І. Матвіїв – Таранова подякувала діткам та адміністрації за теплу зустріч, зачитавши свої вірші: « Скарби Тараса » адже школа носить його ім`я. До річниці Революції Гідності поезії « Дерев’яні щити» , « Колір неба і хлібів» та вірші у подарунок своїм шанувальникам « Маленький козачок», « Україночка». На диво, першокласники дуже уважно слухали поетесу, відгадували її загадки і щиро вели бесіду із нею. Наостанок Матвіїв – Таранова пообіцяла ще їх відвідати і закликала швидше навчитись писати та читати , щоб діти теж писали віршики у майбутньому і читали їх.

Кульмінацією зустрічі стала пісня польських авторів « Ще не вмерла

Україна», написана на підтримку Євромайдану, яку заспівала першокласниця Мікуланінець Ліза. Діти з символами України у руках, зробивши серце, попрощалися з присутніми.

Виховавтель 1 класу Мартинюк О. Б.

Зустріч з дитячою поетесою Сокальщини Зустріч з дитячою поетесою Сокальщини Зустріч з дитячою поетесою Сокальщини Зустріч з дитячою поетесою Сокальщини Зустріч з дитячою поетесою Сокальщини Зустріч з дитячою поетесою Сокальщини Зустріч з дитячою поетесою Сокальщини Зустріч з дитячою поетесою Сокальщини Зустріч з дитячою поетесою Сокальщини Зустріч з дитячою поетесою Сокальщини

Кiлькiсть переглядiв: 270

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.
КЗ ЛОР «Сокальська загальноосвітня санаторна школа III ступенів, ім. Т.Г.Шевченка»

м.Сокаль, Львівська обл., вул.Тартаківська,10

E-mail: sokal_sanatorn@ukr.net

Дата останньої зміни 25 Квітня 2024

Фотогалерея