Перлини Української культури

Нещодавно учні 8-б класу Сокальської санаторної школи-інтернату стали одними із перших відвідувачів виставки «Ляльковий вернісаж» в історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина». Виховуючи в дітей почуття любові до українського народу, збереження традицій, культури рідного краю, шанобливе ставлення до оберегів, увазі учнів було запропоновано оглянути творчий доробок майстрів нашого регіону.

Діти із захопленням оглянули експозицію артистичного багатства національного одягу, що виявився у розвиненій гамі кольорів та в мистецьких формах сучасного стилю. Формуючи дитячий світогляд та, пробуджуючи пізнавальний інтерес, Гринюк М.Р. переповіла вихованцям історію походження окремих експонатів в українському народному одязі та ляльок-мотанок. Учні щиро подякували організаторам виставки та у захопленні стверджували що, збереження національного мистецтва це –глибоке почуття Батьківщини, та вірності традицій, ознака культурно-історичної спадщини народу.

Мар’яна Піщук, вихователь

Сокальська санаторна школа-інтернат Перлини Української культури Сокальська санаторна школа-інтернат Перлини Української культури Сокальська санаторна школа-інтернат Перлини Української культури

Кiлькiсть переглядiв: 156

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.
КЗ ЛОР «Сокальська загальноосвітня санаторна школа III ступенів, ім. Т.Г.Шевченка»

м.Сокаль, Львівська обл., вул.Тартаківська,10

E-mail: sokal_sanatorn@ukr.net

Дата останньої зміни 25 Квітня 2024

Фотогалерея